iklan 728x90

Pages

Sunday, 6 October 2013

DIDIE ALIAS BELUM BERSEDIA UNTUK HIJRAH BERTUDUNG


 PELAKON dan pelawak, Didie Alias belum bersedia untuk berhijrah walaupun empat anak perempuannya kini sudah pun bertudung. Bagaimanapun, Didie atau nama sebenarnya Fadzilah Mohd Ali, 40, mengambil langkah untuk mengurangkan sedikit imej pelik yang sering ditampilkannya sebelum ini. “Cita-cita untuk berhijrah itu sudah ada. Cuma, belum sampai masanya lagi. Lagipun, ini bukanlah kuasa kita.

“Insya-ALLAH, jika sudah sampai hidayah untuk saya bertudung, maka saya akan pakai. Tetapi jika dah mula pakai, biarlah ia kekal sampai bila-bila,” katanya ketika ditemui selepas pra tonton Designer Didie Naik Haji. Menurutnya, walaupun dia masih lagi mengekalkan imej peliknya itu, anaknya tiada masalah akan keadaan itu. “Anak-anak tiada masalah. Mereka memahami saya. Tahun ini, anak-anak saya akan mengambil Penilaian Menengah Rendah (PMR) dan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM),” katanya. Didie mempunyai lima anak termasuk seorang anak lelaki iaitu Nur Dania, 20, Muhammad Danial, 19, Nur Dinie, 17, Nur Danie, 15 dan Nur Diana, 14.

Dalam pada itu, Didie akan muncul dalam telemovie Designer Didie Naik Haji yang bakal disiarkan pada 15 Oktober ini, jam 10 malam di TV1. Telemovie ini adalah lakonan pertama Didie Alias bersama produksi terbitan RTM biarpun sudah lama berada dalam industri seni tanah air. “Saya teruja kerana dapat bekerjasama dengan pihak RTM buat pertama kalinya walaupun sudah lama bergelar pelakon. “Sebelum ini, memang ada beberapa tawaran drama tapi terpaksa ditolak kerana bertindih dengan penggambaran lain. “Namun begitu, saya banyak terlibat sebagai pengacara dengan pihak RTM,” katanya.

Designer Didie Naik Haji mengisahkan mengenai seorang pereka fesyen yang berhasrat untuk mendekatkan diri dengan agama dan ingin menunaikan ibadah Haji namun mendapat tentangan keluarga. Ia turut dibarisi pelakon popular Amar Asyraf, Chacha Maembong dan Maimunah Ahmad.
No comments:

Post a Comment