iklan 728x90

Pages

Monday, 28 October 2013

Perbandingan Harga iPhone Di Seluruh Dunia

type="html">
Sejurus selepas majlis pelancaran yang dijalankan oleh Apple pada 22 Oktober lalu, syarikat gergasi ini mula menyenaraikan harga bagi pasaran terbaru mereka seperti Mac dan iPad.

iPhone 5S and 5C

Namun, anda mungkin akan terkejut apabila melihat perbandingan harga bagi iPhone 5S dan 5C antara Malaysia dan negara lain di dunia.

Buat masa ini, peranti iPhone terbaru ini telah dilancarkan di 10 negara dan beberapa minggu lalu, Apple menyatakan bahawa mereka akan melancarkan peranti ke negara lain dalam masa terdekat. Antara negara yang terlibat termasuk:

25 Oktober 2013: Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, French West Indies, Greece, Hungary, Ireland, Itali, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macau, Malta, Belanda, New Zealand, Norway, Poland, Portugal, Reunion Island, Romania, Russia, Slovakia, Slovenia, Korea Selatan, Sepanyol, Sweden, Switzerland, Taiwan dan Thailand.

1 November 2013: Albania, Armenia, Bahrain, Colombia, El Salvador, Guam, Guatemala, India, Macedonia, Malaysia, Mexico, Moldova, Montenegro, Saudi Arabia, Turkey dan UAE .

Senarai harga yang dibuat adalah berdasarkan harga yang dinyatakan di laman web Apple Online Store bagi iPhone versi “Unlocked” (tidak terikat dengan mana-mana syarikat telekomunikasi).

Jika anda masih belum mengetahui harga iPhone yang dijual di Malaysia, bolehlah merujuk senarai di bawah:
  • 16GB iPhone 5C – RM1,999
  • 32GB iPhone 5C – RM2,399
  • 16GB iPhone 5S – RM2,399
  • 32GB iPhone 5S – RM2,749
  • 64GB iPhone 5S – RM3,149

Berikut adalah kompilasi harga iPhone 5S dan 5C di negara seluruh dunia:

iPhone 5S and 5C

Sumber: Mynewshub


View the original article here

No comments:

Post a Comment